ZAKELIJK

Ik werk graag samen met mensen die anders durven te denken. Wellicht wil je promotiemateriaal voor jouw product of wil je een profielfoto als ondernemer. Ik werk graag in opdracht indien spontaniteit en creativiteit belangrijk blijven in het creatieproces. In de voorbereiding zal ik vragen stellen en een moodboard maken, met als doel een prachtig eindresultaat en plezierige dag voor ons beiden!

Om de verkoop te stimuleren voor de drie museumlocaties van het Centraal Museum (zoals nijntje Museum en het Rietveld Schroderhuis) is mij gevraagd om foto’s te maken van museumwinkelproducten in cadeauverpakking. Met telkens een wisselende locatie en licht, inclusief tijdslimiet zorgt voor creativiteit. Een goede voorbereiding met briefing helpt en een moodboard ook. Om dan de opdrachtgever te verrassen en tevreden te maken is voor mij dan het cadeautje! Deze beelden zijn gebruikt voor diverse social media kanalen.

In augustus liggen vaak de schappen al vol met chocoladeletters en pepernoten, dus het was op zich niet heel gek om in de zomer al een doos vol speculaas en snoepgoed te ontvangen. Allemaal glutenvrije sinterklaasproducten van Le Poole, en het proefde heel gewoon. Ik kreeg ze opgestuurd om naast het gedicht een mooie foto te verzorgen voor in het magazine van Nederlandse Coeliakie Vereniging, die foto moest zowel humor hebben als met minimale middelen een maximale impact. Ik besloot een snoepgoed-bouwwerk te maken waarbij ik verschillende opties ontwikkelde. Gelukkig hou ik van architectuur 🙂 Hoeveel speculaasjes kun jij op elkaar krijgen zonder dat die valt?

Naast mijn fotografiewerk werk ik in een museumwinkel. En andersom. Het geeft een mooie chemie als ik deze twee mag combineren voor een fotografieopdracht. Ter promotie van de picknickmanden van Cafe Centraal voor het Centraal Museum en nijntje Museum mocht ik twee fotoshoots doen. De kinderen waren lekker ondeugend en spontaniteit is iets waar ik van geniet. Gelukkig zie je die lol dan ook meteen in de foto’s terug terwijl zij genieten van de picknickmand in de prachtige museumtuin.

Zakelijke postzegels. Sinds de wereld even stil stond door Corona ben ik privé en zakelijk nog meer kaarten en brieven gaan sturen. Hoe leuk is het om dit in eigen huisstijl te doen met postzegels. In mijn geval is dat zwart-wit, passend bij de kleurrijke fotografie die ik voor de diverse klanten maak. Dit kan ik bijvoorbeeld ook in opdracht voor jou of jouw bedrijf organiseren. Net even anders en niet heel veel duurder. Gegarandeerd een glimlach van de geadresseerde en de postbezorger..!

Het was december en ik kreeg de opdracht van Le Poole om een paasadvertentie te maken voor in het magazine van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Ik voelde me een mode-ontwerper die op de seizoenen vooruitliep, alles was immers nog in kerstsfeer. Doordat de opdrachtgever erg open stond voor experimenteren kreeg ik de vrije hand qua beeldbepaling. In mijn eigen studiootje ging ik op zoek naar een frisse lentesfeer. Normaal gesproken doe ik niet veel productfotografie, want het mist naar mijn idee vaak originaliteit en spontaniteit. Ik hou van improviseren met daglicht, daar is tenslotte mijn naam op gebaseerd, maar buiten de kaders denken past wel bij mij. Dus deze uitdaging wilde ik wel aangaan! En ik zie mezelf terug qua stijl, kleur en humor. Op naar de volgende creatieve opdracht en deze aanpak wat absoluut handig is in deze onzekere tijd voor creatieve ondernemers.

Na het starten van mijn onderneming kreeg ik meer zakelijke bezoeken dan ik had verwacht. Ik begin mijn draai er in te vinden en vind het juist leuk om mee te denken wat een bedrijf of ondernemer wil uitstralen. Dat is mijn achtergrond en dat kan ik blijkbaar in de fotografie ook niet zomaar uitschakelen, dus maak er gebruik van! Ton Savenije, eigenaar UX-designbureau (Design in technology) zocht een zakelijke doch persoonlijke foto die hij kon gebruiken op externe platformen zoals blogs. Leuk om met hem mee te mogen denken.

Mensen die me al wat langer volgen zien vaak meteen wanneer een foto van mij afkomstig is. Dat vind ik erg leuk om te horen. Nu ik mijn eigen bedrijf ben gestart kunnen mijn foto’s gebruikt worden als promotiemateriaal. Marieke van Hollandse Indianen wilde graag iets van mij gebruiken voor een nieuwe flyer en experimenteerde vrij met een aantal van mijn foto’s uit mijn database. Uiteindelijk koos ze voor deze tak met prachtige herfstkleuren en ik moet zeggen, hij knalt er lekker uit!

Meestergoudsmid Robean Visschers (Goudstof Smeedt) heeft wel eens exposities. Ik herken het van mijn eigen exposities, vaak is het moeilijk om jouw eigen draai eraan te geven als er meerdere presenteren. De combinatie van de Botanische Tuinen en de sieraden gebaseerd op de natuur zorgen voor een mooie combinatie. Tegelijk snap ik ook weer wanneer ik fotograferen extra leuk vindt en waarom ik volmondig ja zeg tegen bepaalde opdrachten.

Marjolein van Alfen van DialM is een creatieve ondernemer die graag model staat voor mijn experimenten. Deze foto’s gebruikt ze als profielfoto voor diverse zakelijke doeleinden en natuurlijk ook voor op de schouw van haar lieve ouders. Hoe dan ook, een blije klant bij wie ik regelmatig over de vloer kom en met wie ik met een moodboard aan kan komen (en andersom) zodat we elkaar meteen begrijpen.

Emile Weesie van YininYang kwam ik tegen via het lokale krantje in mijn gemeente. Ik vind wandelen en sporten in de buitenlucht heerlijk, zo leek Qigong en TaiChi een mooi streven. In vele weersomstandigheden is dat fijn en de drempel is best laag als het in het bos om de hoek is. Ik zag hem wel eens daar en vroeg me al af wat ze deden, dus na dat krantenartikel ging ik een keer langs. Na verloop van tijd kwamen we aan de praat dat hij wel foto’s wilde voor in de media en op zijn website. De laatste moest echter mannelijker worden, daar hadden we een mooi gesprek over en ben ik mezelf ten rade gegaan of dat zo is. Ik liep daarna een dag met camera mee om het van buitenaf te volgen. Interessant en binnenkort ga ik weer een keertje mee doen!

Ademcoach Marieke Koesveld van Hollandse Indianen werkt in het prachtige natuurgebied Amelisweerd. Toen ze vroeg of ik foto’s van haar wilde maken, gaf ze toe dat ze vaak ongemakkelijk voor de camera is. Echter ik zag het meteen voor me Marieke in de natuur en spelen met het toeval daarvan. Je mag het best weten, soms gaat het niet geheel makkelijk. Voor Marieke gold inderdaad dat we moesten zoeken naar de rust in haar zelf, precies wat zij doet in het dagelijks leven. Ga gerust een keertje kijken bij een workshop op Tuinderij De Volle Grond, ze heeft zelfs een pipowagen als hoofdkantoor.

Meestergoudsmid Robean Visschers (Goudstof Smeedt) vroeg mij jaren geleden om een van zijn projecten vast te leggen, The lady of the lake. Het zijn twee broches die samen een collier vormen dus we hebben gefocust op de manier van dragen en vorm. Natuurlijk was ik nog een beetje spelend met de zon op die snikhete dag. Maar als je Robean een beetje kent dan weet je dat humor belangrijk voor hem is en hoe bijzonder was het om dit samen te kunnen doen en met z’n allen zoveel plezier te hebben!