REVIEWS

“Viviane weet als geen ander een gevoel vast te leggen in beeld. Zij ziet schoonheid in de kleinste details, vindt kleur en maakt verrassende composities. Dit alles in de vrijheid van fotograferen op locatie. Ook is zij aandachtig in het opleveren van het eindresultaat in bijvoorbeeld fotoboeken.”
Jenneke – familieportretfotografie en prints

“Mooiiiii!! Jij bent zo ongelooflijk uniek en bijzonder met jouw foto’s. Al jouw foto’s zijn verhaaltjes. Zelfs een trapleuning langs een muur vang jij zo dat het een mooi verhaal is. Ik geniet enorm van jouw foto’s en weet zeker dat je heel veel mensen er net zo mee weet te raken als je mij raakt.”
Joukje – prints

“Fotografe Viviane van Hooft zoekt de verbinding. Tussen briefing, uitvoering en bedoeling. Ook in de toon van samenwerken. Constructief en creatief, denkt zij mee en komt met verrassende voorstellen.”
Kees – productfotografie

“Viviane heeft voor ons meerdere shoots gedaan. Wat het meest opvalt in de werkwijze is dat ze de kinderen en mijzelf vastlegt op een natuurlijke manier, zoals we echt zijn. Normaal zijn we best camera schuw, maar op deze foto’s staat iedereen heel puur. Ik ervaar de ruimte om mezelf te zijn en dat is heel waardevol, ik merk niet eens dat er een camera is. Er is altijd tijd en ruimte en het resultaat zijn stuk voor stuk prachtige foto’s.”
Susanne – familieportretfotografie

“Een photoshoot met Viviane is ontzettend leuk! Van tevoren goed voorbereid, shoot doorspreken en tijdens ook goed afstemmen of het naar verloopt. Viviane is zeer prettig om mee te werken. En het resultaat is super! Krijg alleen maar complimenten! Twijfel niet langer, plan die shoot!”
Dainahara – portretfotografie

Wat zijn we blij met het beeld dat Viv maakte voor op onze website! Ze wist de chemie tussen ons precies zó te vangen dat het van de foto’s spat. Het moodboard dat we vooraf ontvingen gaf veel vertrouwen. Viv begreep helemaal welke beelden wij in ons hoofd hadden. Tijdens de shoot hebben we echt met zijn drieën gespeeld en uitgeprobeerd. We voelden ons vrij om suggesties te doen en Viv stond overal voor open. Andersom heeft zij ons ook gekieteld om uit onze comfortzone te gaan.
Manon en Pleun – product- en portretfotografie

“Ohhh Viv, ze waren echt zo blij met de geweldige foto’s. Ontzettend veel dank voor alles!! Ik ga je bij iedereen promoten. Dank voor je tips, al je moeite, flexibiliteit en prachtige toffe foto’s. We zijn heel blij!!”
Sanne – familieportretfotografie

Mijn vraag aan Viviane was: Ik wil graag een paar mooie foto s van mijzelf die min of meer toevallig gemaakt zijn en waarbij je niet echt kan zien dat ze geposeerd zijn. Viviane heeft dit perfect gedaan. Ze heeft mij bijzonder op mijn gemak gesteld en bereikt dat ik heel erg mijzelf kon zijn en als het ware natuurlijk bewoog. Het resultaat is prachtig! Ze heeft de mooiste “mij” naar boven gehaald. Ik ben er dan ook heel blij mee.
Caroline – portretfotografie

Viviane is een creatieve fotograaf die alles uit de fotoshoot haalt wat er in zit. Ik had zelf een shoot met mijn twee kinderen van 3 en 5, niet de makkelijkste leeftijd om te sturen. Viviane stelde ze op hun gemak, maakte écht contact en snapte ook dat er soms even ruimte moest zijn voor gek doen en ontspanning. Ze nam alle tijd, dacht mee en gaf goeie tips. Het resultaat is geweldig; mooie, spontane foto’s én twee kinderen die ‘later als ze groot zijn’ fotograaf willen worden! Voor een volgende fotoshoot zou ik geen moment twijfelen en ik beveel haar aan iedereen aan.
Merel – familieportretfotografie

“Ik heb de hele weg terug met een grijns op mijn gezicht gelopen. Het heeft me zoveel energie gegeven. Jij ook bedankt voor je structuur en dat je duidelijk bent! Alles zat in een flow, ik wil vaker creatief met je zijn.”
Marwa – Make-up-artist

De grafische lijnen en texturen in haar vrije werk blijven mij fascineren. Ik vind het altijd bijzonder knap als iemand een creatief talent en persoonlijke stijl kan inzetten bij het in opdracht werken. Als creatief ondernemer wordt je expertise telkens op de proef gesteld. Viviane durft te staan voor haar werk en mede daardoor is ze een fantastische fotografe: je huurt haar in voor haar talent en expertise en daar zou niemand concessie op moeten willen doen. 
Marjolein – portretfotografie en prints

“Vandaag een fotoshoot op een prachtig landgoed van Utrechts Landschap gehad. Zo mooi om het verschil te zien wat kleuren en omgeving met je doen en wat bij mij past bij een portretfoto. Gekozen voor alles wat mijn blik nog zachter maakt dan hij al geworden is het afgelopen jaar. Ontzettend veel lol gehad & heel tof om dit samen met iemand te doen die liever “anders dan normaal” kijkt. Geen standaard portretten dus. Viviane heeft dat goed gezien én gevangen in een hele toffe serie foto’s, ik ben echt superblij met resultaat! Bedankt voor je aanpak en snelle verwerking. Je hebt je goed verdiept in mij als persoon waardoor ik zelfs mezelf beter heb leren kennen.”
Babs – portretfotografie

“Viviane took photos of our family as we just went about our day, and they turned out gorgeous. I really appreciated her direct nature when creating more formal photos, as well as her ability to blend into the background and let us feel natural as she photographed us. She has a great eye for spontaneous moments, which she beautifully captures through her photography. I can highly recommend her!”
Jamie – familieportretfotografie

“Terugdenkend aan onze traditionele twee-jaarlijkse fotoshoots komt als eerste naar boven hoe gezellig en relaxed het altijd is. De eerste schoot was toen Jess 3 weken oud was. Ze was niet echt een makkelijke slaper, zeg maar een onrustige baby…maar tijdens jouw fotoshoot viel ze gewoon in slaap!!! En het leverde ook nog 1 van mijn meest dierbare foto’s op, het aapje. De tweede shoot was Jess 2 jaar, een echte recalcitrante peuter, op de eerste foto staat ze dan ook heel uitdagend met haar tong uit haar mond. Als ik die foto zie, ben ik gelijk terug in de tijd, heerlijk! Bij de derde shoot was Loïs net geboren. Jess is nog steeds een beetje opstandig, maar de tederheid voor haar kleine kwetsbare zusje straalt er van af. En weer een aapjesfoto 😍, ze hangen nu samen op de overloop en als de meiden naar bed gaan zeggen ze welterusten aapjes.
Ginger – familieportretfotografie en prints

“Bij de fotoshoot is mijn dochter aan t wisselen, sindsdien heb ik alleen maar foto’s met haar mond dicht… maar voor of door jouw staat ze heerlijk te stralen met haar fietsenrek! De jongste is inmiddels de wegrennende peuter, ‘succes’ dacht ik nog, maar je weet zowaar niet 1 maar tientallen scherpe foto’s van haar te maken en dan nog leuk ook. Ik weet niet hoe je het doet, maar ondeugend, verlegen, wiebelend, wegrennend… kinderen kijken je aan, ze lachen naar je, komen naar je toe en jij krijgt ze op de foto, zo mooi als ze van nature zijn.”
Tom – familieportretfotografie

“Viviane heeft een hele waardevolle fotoserie gemaakt van ons gezin. Zij zorgt voor een zeer ontspannen sfeer waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Wij vinden het prachtige foto’s. Ook onze kinderen (12, 17 en 19 jaar) waren erg enthousiast en zijn erg blij met het resultaat.”
Martin – familieportretfotografie en prints