KUNSTPROJECT: LOOKS FAMILiAIR

Abstracte kunst & fotografie. Afzonderlijk van elkaar maken mijn tante en ik, Gabriëlle en Viviane, al jaren autonoom werk. Onbedoeld bleken onze kunstwerken op elkaar te lijken. Per toeval dus, zonder dat we het door hadden en zonder dat we het opzoeken. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Over Gabriëlle
Gabriëlle Rosenbaum – van Hooft (1950) gebruikt als kunstschilder met olieverf elke millimeter van het doek en zelfs het achteloze, verdwaalde gekleurde stipje is met zorg neergezet. Haar bedoeling en haar hoop is dat een schilderij iets met de kijker doet, maar dat mag ook niets zijn. Alhoewel ook dat iets is. Haar motto: kijk niet alleen naar wat je ziet, maar ook naar wat er gebeurt.

Over Viviane
Als fotografisch kunstenaar ziet Viviane van Hooft (1981) de wereld graag net even anders, ze fotografeert intuïtief. Spontaan legt ze grafische kleurrijke beelden vast met een sterke beeldspraak en symboliek. Details worden vergroot en grote zaken worden juist weer compact door middel van kleur, licht en vorm in grafische en abstracte structuren. Haar motto: de bijzondere schoonheid van het alledaagse, mijn fotostudio is overal.

Verbinding
Door de kunstwerken naast elkaar te plaatsen en te verbinden blijken we onze kijk en visie op het leven meer te delen dan gedacht. Dat wordt voor jou, als kijker, ook duidelijk aan de hand van de gecombineerde kunstwerken. De kunstwerken zijn zowel gezamenlijk te koop als los van elkaar. De schilderijen van Gabriëlle zijn van vrij groot qua omvang (meestal 60×60 cm, soms 120×40 cm of zelfs 100×100 cm) en de foto’s zijn daarbij een afgeleide van, maar kunnen ook op maat (en smaak) geleverd worden.

Links: schilderij Gabriëlle, rechts fotografie Viviane

Links: schilderij Gabriëlle, rechts fotografie Viviane

Links: schilderij Gabriëlle, midden fotografie Viviane, rechts schilderij Gabriëlle

Links: schilderij Gabriëlle, rechts fotografie Viviane